Siden sidste nyhedsbrev har vi fået en ny regering - og dermed også en ny kulturminister - nemlig Bertel Haarder. Lars Løkke Rasmussens Venstre-regering er en mindretals-regering, som kommer til at stå på et så spinkelt grundlag, at man skal tilbage til halvfjerdserne og firserne for at finde noget tilsvarende. På kulturområdet ser det ikke ud til at få den store betydning. Vi har ikke set bombastiske udmeldinger a la Brian Mikkelsens, da han i sin tid tiltrådte, og normalt er forlig på kulturområdet brede forlig.

Men vi må se. Vi skal selvfølgelig mødes med Bertel Haarder og de nytiltrådte kulturordførere i de kommende måneder og tale vores sag(er). Der meget at tage fat på.

Starten af sommerferien var usædvanligt hektisk. Lindhardt og Ringhof lancerede deres store satsning på e-bøger. Og Gyldendal, som er vant til at udstikke retningen, stod lidt rådvildt tilbage og måtte i sommerferien indkalde personale til udsendelse af breve, for at opfordre deres forfattere til ikke at lade sig friste af L&R’s modelkontrakt, der med et sluttrin på 50% (fra 3.000 eks. og op) er mere tillokkende end Gyldendals, hvis man sælger godt.

Det er godt, at denne forlagskamp om forfatteres bagkatalog er brudt ud.

 Mange augusthilsner
Jan Thielke, formand