Kære medlem,

Kulturpolitik, kulturpolitik, kulturpolitik ...
Ja, jeg er bange for at jeg kører i samme rille som jeg gjorde i februar måneds nyhedsbrev.

Men de kulturpolitiske diskussioner rumler videre, nu vi kommer tættere og tættere på folketingsvalget. De kulturpolitiske diskussioner - og diskussionen om hvorvidt kulturpolitikken overhovedet er vigtig, om det overhovedet er væsentligt at have en kulturpolitik.

Nogle politikere mener tydeligvis ikke at kulturpolitikken er særlig vigtig. Blandt dem finder man socialdemokraten Henrik Sass Larsen, som den 14. februar, i radioprogrammet Slotsholmen, gik til et nærmest DF-agtigt angreb på den "kulturelle elite". Hvilket fik journalist og formand for Publcistklubben Reimer Bo Christensen til tasterne i Jyllands-Posten, og videre afstedkom en større artikel i Berlingske, "Hvor blev kulturpolitikken af?", hvori kulturpolitikkens placering i det generelle politiske billede diskuteredes. Den ligger her >

Sass Larsens syn på kunst og kultur må vække bekymring. Ikke mindst fordi det er en vis sandsynlighed for at vi efter valget vil have en socialdemokratisk regering - og at finansministeren vil hedde Henrik Sass Larsen. Man kan frygte at det vil kunne gå ud over kulturbevillingerne.

Men på den anden side virker det jo faktisk som om kulturpolitikken fylder mere nu end den har gjort i mange år. På tirsdag, den 12. ds., afholder Dansk Kunstnerråd kulturpolitisk "vælgermøde" med deltagelse af repræsentanter for seks folketingspartier, deriblandt S. Og, som nævnt i sidste måneds nyhedsbrev, afholder Socialdemokratiet selv en kulturpolitisk konference, "Kultur til alle", som løber af stabelen den 29. DsF vil selvsagt være repræsenteret ved begge arrangementer.

De allerbedste martshilsener
Peter Rønnov-Jessen