Fra formanden

Som vi allerede har gjort opmærksom på - og også gentager i marts måneds nyhedsbrev - slår vi dørene op til vores årlige generalforsamling lørdag den 20. april. De seneste par år har deltagelsen været støt faldende. Det er måske ensbetydende med, at I, kære medlemmer, synes, at bestyrelsen gør et fornuftigt stykke arbejde. I så fald takker vi på forhånd. Det kan imidlertid lige så vel være et tegn på det modsatte. Sagen er, at vi af gode grunde ikke ved det, når så relativt få møder op for at give deres besyv med.

Hvis man følger lidt med i de offentlige debatter og måske sågar læser nyhedsbrevet i ny og næ, er det åbenbart for enhver, at der bliver vendt op og ned på hele bogbranchen i disse år. Som forfattere kan man heldigvis lukke både øjne og ører deromme bag skærmen, mens man

koncentrerer sig om at være kreativ, men ikke desto mindre er man på et tidspunkt tvunget ud af hulen for at aftale kontrakt, sælge et læs bøger og i det hele taget gebærde sig i uføret af faktiske forhold. Derfor er det vigtigt for os at høre om både erfaringer og uforbeholdne meninger om de tiltag, som vi har brugt året på. Alternativet er et bestyrelses-vælde, som selvfølgelig er nemmere for os, men ikke nødvendigvis bedre for foreningen.

Vi vil derfor gerne opfordre til, at man afsætter en enkelt eftermiddag og møder op den 20. april, ikke blot til generalforsamlingen, men også til det efterfølgende debutantarrangement, der både skal byde årets debutanter velkommen i rækken af forfattere og samtidig give os alle lejlighed til at møde både nye og gamle kolleger.

Vel mødt!

Med venlig hilsen

Inge Lise Hornemann