Danske Autorers Hæderspris uddeles i fællesskab af Danske skønlitterære Forfattere, Dansk Forfatterforening, Dansk Journalistforbund, Danske Populærautorer og Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer. Hæderspriserne er finansieret af uanbringelige rettighedsmidler fra Danmarks Radios arkivmidler.

Årets modtagere, der hver hædres med 40.000 kroner, er:

Lone Hørslev for et modigt forfatterskab i et krydsfelt mellem det brede og det smalle, der hele tiden udvikler sig i nye retninger.

Peter Rønnov Jessen for et alsidigt og finurligt forfatterskab, som tåler langt større interesse, end det hidtil har genereret.

Jakob Martin Strid for et tungtvejende børnebogsforfatterskab; et bud på en klassiker fra vores tid, måske periodens Storm P.

Revyforfatteren Carl Erik Sørensen for begavet, produktiv og lejlighedsvis genial indsats.

Talenterne bag DR P1s livsstilssatireserie ”I hegnet” for deres nyskabende og tidssvarende satire. Skuespillerne Lisbeth Wulff og Ditte Hansen skriver hovedparten af de tekster, de opfører, og de har I Hegnet fundet en guldgrube af typer, som tilsammen tegner vores moderne liv.

Adam Price for sin fornyelse og markante udvikling af national dagsordensættende dansk tv-dramatik. Det er lykkedes for Adam Price at gøre national dansk politik vedkommende, underholdende og ekstremt følelsesmæssigt engagerende.

Legatreceptionen finder sted d. 12. september 2013 kl. 16 i Dansk Forfatterforening, Strandgade 6, Kbh. K.

Legatudvalget består af Flemming Jarlskov, formand (DsF), Lasse Lunderskov (DPA), Inge-Helene Fly (DFF)
Adrian Hughes (DJ).

Legatbestyrelsen af Inge Lise Hornemann (DsF), Lone Amtrup (DJ), Frank Egholm Andersen (DFF) og Jacob Morrild (DPA).