Aktiviteter

Blixenprisen

Blixenprisen er en nyere, dansk litteraturprisfest, som blev indstiftet i 2015 af Danske skønlitterære Forfattere og Dansk Forfatterforening.

Blixenprisen hylder hele litteraturbranchen og det danske sprogs videreudvikling, hvad enten det nydes i fysisk form, som e-bog eller lydbog. Vi fejrer bøgerne – og alle dem der skaber dem, formidler dem og udvikler dem.

Læs mere her >

Forfatternes Litteraturhistorie

 

Forfatternes Litteraturhistorie marts

Mathilde Walter Clark
om J.M. Coetzee

Tirsdag d. 3/3 kl. 17

Københavns Hovedbibliotek
Krystalgade, København K

Der er gratis adgang for alle!Tirsdag d. 3/12 kl. 17

Københavns Hovedbibliotek
Krystalgade, København K

Der er gratis adgang for alle!

 

Hæderspris

Indstillingsfrist: Søndag d. 8. marts 2020
Skriv til: projekt@skoenlit.dk
 
I forbindelse med foreningens generalforsamling i april uddeles Danske skønlitterære Forfatteres Hæderspris for tredje gang. Prisen, der er på 100.000 kr., bliver tildelt en skønlitterær forfatter, hvis samlede værk fortjener en større opmærksomhed.
Alle skønlitterære forfattere kan, uanset om de er medlemmer af DsF eller ej, indstille en eller flere forfatterkolleger til prisen. Skriv gerne en 2-3 linjers begrundelse for indstillingen. Den endelige afgørelse foretages af en trepersoners jury bestående af to forfattere fra Danske skønlitterære Forfattere og en forfatter, som ikke er medlem af foreningen.

Foto: Prisvinderen 2018, forfatteren Mikael Josephsen sammen med juryen  forfatterne Ida Jessen, Sven Holm og Janus Kodal

Hædersprisen er finansieret af de ufordelbare midler modtaget via Copydan Tekst & Node


Kulturpolitisk arbejde

Danske skønlitterære Forfattere er en forening, der arbejder på at sikre og forbedre de professionelle, skønlitterære forfatteres vilkår.
Vi sidder med ved bordet som de skønlitterære forfatteres lobbyist, når der skal træffes økonomiske, juridiske og kulturpolitiske aftaler, hvor vores interesser er på spil.

Skulderklaplegatet

Danske skønlitterære Forfattere har indstiftet et ny, skønlitterært legat, Skulderklaplegat. Det er et hæderslegat, der gives til en række skønlitterære forfattere, der skriver på dansk.
Tildelingen foretages af en faglig jury, der består at tre professionelle, skønlitterære forfattere, som udpeges af bestyrelsen for Danske skønlitterære Forfattere. DsF finansierer legatet med ufordelbare midler modtaget via Copydan Tekst & Node

 Nominering:
Inden uddelingen vil det være muligt for forfattere at indstille kolleger til legatet. Det er ikke tilladt at indstille sig selv.

 Kriterier for tildeling:
Det eneste kriterie for tildelingen er litterær kvalitet. Juryens forestilling om modtagernes økonomiske stilling eller opfattelse af modtagernes position i den litterære offentlighed er ikke relevant.

Der er dog to undtagelser fra princippet om litterær kvalitet som eneste kriterie: Legatet gives ikke til forfattere, der modtager Statens Kunstfonds Hædersydelse (det livsvarige legat) og forfattere, der på uddelingstidspunktet modtager Kunstfondens tre-årige legat.

Indsendelsesfrist:
Bemærk at indsendelsesfristen for nomineringer til 2019-uddelingen er overskredet!
Send din nominering, så vi har modtaget den senest tirsdag d. 20. august - 2019 kl. 23:59.

Skriv til projekt@skoenlit.dk eller send pr. brev til:

Danske skønlitterære Forfattere
Kronprinsessegade 34 B
1306 København K.

Mærk mailen/brevet: Skulderklap

 

 


Årets bogsamling

Danske skønlitterære Forfatteres pris til biblioteket med den bedste bogsamling.
Prisen, der uddeles hvert andet år, forventes uddelt igen i slutningen af 2020.

Læs mere om prisen her >