Aktiviteter

Blixenprisen

Blixenprisen er en nyere, dansk litteraturprisfest, som blev indstiftet i 2015 af Danske skønlitterære Forfattere og Dansk Forfatterforening.

Blixenprisen hylder hele litteraturbranchen og det danske sprogs videreudvikling, hvad enten det nydes i fysisk form, som e-bog eller lydbog. Vi fejrer bøgerne – og alle dem der skaber dem, formidler dem og udvikler dem.

Læs mere her >

Forfatternes Litteraturhistorie

 

Forfatternes Litteraturhistorie december

Anne-Cathrine Riebnitzsky
om Pat Conroys 'Savannah'


Tirsdag d. 3/12 kl. 17

Københavns Hovedbibliotek
Krystalgade, København K

Der er gratis adgang for alle!

 

Hæderspris

Danske skønlitterære Forfatteres Hæderslegat uddeles igen i juni 2020.
I 2018 modtog forfatter Mikael Josephsen som den første Hæderprisen og i 2019 modtog Maja Lee Langvad prisen på 100. 000 kr.

Kulturpolitisk arbejde

Danske skønlitterære Forfattere er en forening, der arbejder på at sikre og forbedre de professionelle, skønlitterære forfatteres vilkår.
Vi sidder med ved bordet som de skønlitterære forfatteres lobbyist, når der skal træffes økonomiske, juridiske og kulturpolitiske aftaler, hvor vores interesser er på spil.

Skulderklaplegatet

Danske skønlitterære Forfattere har indstiftet et ny, skønlitterært legat, Skulderklaplegat. Det er et hæderslegat, der gives til en række skønlitterære forfattere, der skriver på dansk.
Tildelingen foretages af en faglig jury, der består at tre professionelle, skønlitterære forfattere, som udpeges af bestyrelsen for Danske skønlitterære Forfattere. DsF finansierer legatet med ufordelbare midler modtaget via Copydan Tekst & Node

 Nominering:
Inden uddelingen vil det være muligt for forfattere at indstille kolleger til legatet. Det er ikke tilladt at indstille sig selv.

 Kriterier for tildeling:
Det eneste kriterie for tildelingen er litterær kvalitet. Juryens forestilling om modtagernes økonomiske stilling eller opfattelse af modtagernes position i den litterære offentlighed er ikke relevant.

Der er dog to undtagelser fra princippet om litterær kvalitet som eneste kriterie: Legatet gives ikke til forfattere, der modtager Statens Kunstfonds Hædersydelse (det livsvarige legat) og forfattere, der på uddelingstidspunktet modtager Kunstfondens tre-årige legat.

Indsendelsesfrist:
Bemærk at indsendelsesfristen for nomineringer til 2019-uddelingen er overskredet!
Send din nominering, så vi har modtaget den senest tirsdag d. 20. august - 2019 kl. 23:59.

Skriv til projekt@skoenlit.dk eller send pr. brev til:

Danske skønlitterære Forfattere
Kronprinsessegade 34 B
1306 København K.

Mærk mailen/brevet: Skulderklap

 

 


Årets bogsamling

Danske skønlitterære Forfatteres pris til biblioteket med den bedste bogsamling.
Prisen, der uddeles hvert andet år, forventes uddelt igen i slutningen af 2020.

Læs mere om prisen her >